0031 (0)412–404036 info@blokss.nl

5S methode implementatie

De 5S methode voor de organisatie van werkplekken maakt dat u efficiënter kunt werken: schakel daarom een specialist als Blokss in voor de implementatie van deze werkmethode. Blokss ondersteunt diverse organisaties en bedrijven in procesoptimalisatie. Onze gespecialiseerde operational coaches beschikken over de juiste kennis van het vakgebied en ze beschikken over een ruime ervaring. Met behulp van diverse methoden en technieken kunnen wij u helpen met het optimaliseren van uw organisatie.

Een georganiseerde werkplek met de 5S methode: implementatie van de werkmethode door Blokss

Oorspronkelijk komt de 5S werkmethode uit Japan, maar bij Blokss werken we al jaren met deze methode. Maar hoe zit deze methode precies in elkaar? 5S staat voor de verschillende fases die doorlopen moeten worden voordat de werkplekorganisatie volledig is geïmplementeerd. Deze vijf fases loopt Blokss met u door indien u kiest voor implementatie van de 5S methode binnen uw organisatie of bedrijf. De fases zijn als volgt:

 • Sorteren: wat is noodzakelijk en wat is overbodig binnen uw organisatie? Blokss adviseert u, maar u geeft de doorslag.
 • Schoonmaken: ruimtes en gereedschappen worden schoongemaakt en schoonmaakmethodes en werkzaamheden worden voor de toekomst vastgelegd.
 • Schikken: de vaste plekken, aan bijvoorbeeld alle gereedschappen, worden toegekend.
 • Standaardiseren: in deze fase wordt ervoor gezorgd dat u niet voor verrassingen komt te staan. Zo worden de eerste drie fases duurzaam gemaakt.
 • Systematiseren: in deze fase wordt gezorgd voor het behoud en de continuïteit door professionele controle.

Met de implementatie van de 5S methode, wordt uiteindelijk efficiënter werken gerealiseerd en worden de kosten verlaagd.

Verbetermethodieken en technieken

Blokss biedt naast de 5S werkmethode diverse andere verbetermethoden en technieken op het gebied van TPM en Lean Manufacturing. Zo geven wij diverse trainingen en opleidingen, die allen als doel hebben efficiëntie te verhogen en kosten te verlagen. Bent u geïnteresseerd in de dienstverlening van Blokss? Bel ons dan op het telefoonnummer 0031 (0)412 – 40 40 36 voor meer informatie.

Z

Mensen laten groeien

Z

Procesmatig en gericht werken

Z

Standaardiseren en borgen

Contact

  KOM GERUST EENS LANGS OP ONS KANTOOR

  Oostwal 171
  5341 KM OSS
  Telefoon: 0412 – 40 40 36
  info@blokss.nl