0031 (0)412–404036 info@blokss.nl

Georganiseerde werkplek 5-S

Efficiënter werken door een georganiseerde werkplek
De 5-S werkplekorganisatie methode komt oorspronkelijk uit Japan.
5-S staat voor de vijf stadia die doorlopen worden, die elke met de letter S beginnen.
Wanneer u geïnteresseerd bent om deze methode samen met Blokss  in te zetten, dan is het goed om te weten hoe dit proces in zijn werk gaat.
De vijf stappen die doorlopen worden zijn namelijk:

 • Sorteren: er wordt een onderscheid gemaakt tussen wat noodzakelijk en wat overbodig is. De begeleider vanuit Blokss stelt vragen over de gebruiksfrequentie van objecten en suggereert, maar u beslist uiteindelijk zelf over het wel of niet behouden.
 • Schoonmaken: naast het schoonmaken van de ruimtes en gereedschappen, stellen we ook de schoonmaakmethodes vast, de standaard en de verantwoordelijken.
 • Schikken: in deze stap wordt er een vaste plek gegeven aan bijvoorbeeld alle gereedschappen. Wat wil ik waar hebben en hoeveel?
 • Standaardiseren: hiermee geven we duurzaamheid aan de eerdere drie stappen. Hiermee beperken we verrassingen tot een minimum.
 • Systematiseren: in de laatste stap borgen we de voorgaande stappen en zorgen we voor het behoud en de continuïteit door controle systemen.

Door de 5-S werkplekorganisatie methode te gebruiken wordt er uiteindelijk efficiënter gewerkt (minder wacht-, loop- en zoektijd).
Door een opgeruimde werkplaats neemt ook de arbeidsveiligheid en professionele uitstraling toe.

Werkplek organisatie 5-S

Wij helpen u graag op weg

Blokss heeft voor iedere verbeter bouwsteen één of meerdere unieke werkmap modules.
Wanneer u ook de voordelen van de 5-S werkplekorganisatie methode voor uw organisatie in wilt zetten, bespreken wij graag de mogelijkheden met u.
Neem vandaag nog telefonisch contact op met de medewerkers van Blokss  door te bellen naar telefoonnummer: 0412 – 40 40 36. Wij zouden graag eens in uw schoenen willen staan om u te laten zien waar u echt last van heeft!

Z

Mensen laten groeien

Z

Procesmatig en gericht werken

Z

Standaardiseren en borgen

Contact

  KOM GERUST EENS LANGS OP ONS KANTOOR

  Oostwal 171
  5341 KM OSS
  Telefoon: 0412 – 40 40 36
  info@blokss.nl